Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Atenţie la vot: Mişcarea Arădeană va ataca în instanţă hotărârea privind inventarul suprafeţei radiante pe banii proprietarilor

În caz de câştig, despăgubirile vor fi imputate consilierilor care au votat hotărârea!

Atenţie la vot: Mişcarea Arădeană va ataca în instanţă hotărârea privind inventarul suprafeţei radiante pe banii proprietarilor

Reprezentanţii asociaţiei „Mişcarea Arădeană” atacă pe toate fronturile proiectul Primăriei Municipiului privind inventarierea suprafeţelor radiante din interiorul clădiriilor, pe banii proprietarilor de apartamente. Conform liderilor Mişcării, prin această hotărâre, „Primăria obligă ilegal proprietarii să apeleze la serviciile unei aşa-zise firme autorizate în domeniu. Am convingerea că este o hotărâre cu dedicaţie, destinată să hrănească o anumită clientelă politică prin această Uniune Profesională a Administratorilor, o organizaţie subordonată politic PDL”, a declarat consilierul municipal Claudiu Cristea.

Cei de la Mişcarea Arădeană combat proiectul Primăriei cu patru argumente mari: o ingerinţă gravă în problemele unor asociaţii cu caracter privat (asociaţiile de proprietari); obligarea contractării unui serviciu fără ca părţile să consimtă liber, naţionalizarea roadelor unui contract comercial (prin predarea studiului către CET); atac la buzunarul cetăţenilor în favoarea unor firme aşa zis acreditate. Drept consecinţă, Mişcarea Arădeană va solicita organizarea unei dezbateri publice pe marginea proiectului, concomitent cu organizarea unor întâlniri cu asociaţiile de proprietari. Însă, cea mai importantă acţiune pe care cei de la Mişcarea Arădeană o vor face pentru împiedicarea punerii în practică a proiectului este „acţiunea în instanţă.

Proiectul este neconstituţional, vom merge până la capăt în instanţă şi vom imputa consilierilor care au votat pentru daunele, dacă asociaţiile de proprietari vor începe să plătească. Nu este uşor să fii consilier, dar trebuie să fii responsabil pentru ce votezi”, a declarat Claudiu Cristea, manifestându-şi speranţa că reprezentanţii PDL din Consiliul Local nu vor asculta „indicaţiile, mai ales că printre ei se află şi mulţi oameni de caracter”. Consilierul judeţean Cosmin Galu a adăugat că  în cadrul acestor foruri se votează „oportunitatea”, ori „nu poţi considera oportun ceva ce nu este legal”. Reprezentanţii Mişcării Arădene au mai adăugat că sunt dispuşi să ofere consultanţă juridică gratuită pentru asociaţiile de proprietari care vor contesta în instanţă obligativitatea efectuării inventarului suprafeţelor radiante din interiorul clădirilor. Angajaţii Primăriei au scos ieri proiectul incriminat de pe pagina de internet a instituţiei.