Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Aleşii nu renunţă la indemnizaţii

Consilierii nu au vrut să introducă pe ordinea de zi a şedinţei din 27 mai propunerea iniţiată de Claudiu Cristea.

Aleşii nu renunţă la indemnizaţii

Aleşii locali nu au vrut nici în ruptul capului accepte provocarea lui Claudiu Cristea şi să renunţe la indemnizaţiile de şedinţă, deşi colegul lor le-a propus să recurgă la acest gest prin intermediul unui proiect de hotărâre. Proiectul cu pricina nu şi-a găsit loc nici măcar pe ordinea de zi a şedinţei CLM de ieri, deşi iniţiatorul acestuia a cerut expres acest lucru. Ba mai mult, secretarul CLM i-a adus la cunoştinţă, în public, faptul că proiectul nu va putea fi inclus nici pe ordinea de zi a şedinţei din 27 mai, în condiţiile în care aceasta a fost deja făcută publică iar modificările nu se pot face decât pentru proiecte ce impun urgenţa.

Poate ar trebui amintit şi faptul că alesul PNŢCD a încercat să-i convingă pe colegi încă înaintea şedinţei să renunţe la indemnizaţia pe care o primesc pentru munca depusă în consiliu, dar propunerea sa nu a avut sorţi de izbândă.

Fără trecere

Cristea a cerut şi în plen diminuarea cu 100% a indemnizaţiilor consilierilor municipali şi a precizat că au existat suficiente cazuri în care Primăria a modificat ordinea de zi a şedinţelor prin introducerea în ultimul moment a unor proiecte. Alesul a mai precizat că timpul este suficient pentru ca proiectul să fie completat cu raportul de specialitate (despre care amintea secretarul Primăriei Arad) până pe 27 mai, când are loc şedinţa ordinară a lunii mai. Geanina Pistru a propus aleşilor să voteze introducerea proiectului pe ordinea de zi a şedinţei de atunci. Votul a fost definitoriu, însă: 16 consilieri s-au abţinut, refuzând astfel, în fapt, propunerea de a renunţa la indemnizaţii.

Nu îşi bagă banii în buzunar

Mai mulţi aleşi municipali susţin, însă, că indeminzaţiile lor de şedinţă nu intră în buzunarul propriu, ci sunt îndreptate spre activităţi sociale, fapt pe care îl vor face public acum, pentru că au fost provocaţi.