Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Arad, dragostea mea!

30.04.2010 · Mirabela Boru · RadioReşiţa

Organizaţia non-guvernamentală Mişcarea Arădeană a lansat public proiectul permanent denumit „Arad, dragostea mea!“, destinat elevilor din şcolile arădene.

Obiectivul principal al acestuia este informarea elevilor arădeni cu privire la istoria, cultura, arhitectura, sportul şi curiozităţile care ţin de oraşul Arad, proiectul urmând să le fie prezentat elevilor în orele de dirigenţie. Proiectul este structurat pe două module, primul conţinând informaţii generale despre Arad iar al doilea axându-se în special pe sportul arădean. Elevilor le vor fi prezentate cele două module în două semestre şcolare, timp în care Mişcarea Arădeană va reuşi să ajungă la toate şcolile din oraş.

Cu toate că la prima vedere proiectul pare unul obişnuit, nu este deloc aşa. Informaţiile prezentate de Mişcarea Arădeană elevilor din şcolile arădene vor fi structurate într-un joc asemănător celor de cultură generală, în care mai multe grupe de elevi vor răspunde la întrebări legate de Municipiul Arad iar cei care răspund corect vor fi recompensaţi cu premii din partea ONG-ului, constând în tricouri cu sigla proiectului şi cărţi despre istoria Aradului.
Reprezentanţii Mişcării Arădene susţin că au realizat prezentarea proiectului către elevi sub formă de concurs deoarece doresc să-i stimuleze şi să le atragă atenţia asupra informaţiilor importante. Câteva şcoli din Arad şi-au exprimat deja dorinţa de a face lua parte la acest proiect, urmând ca reprezentanţii Mişcării Arădene să le ofere informaţii cât mai interesante despre oraşul în care trăiesc.

În lunile care urmează, elevii arădeni care doresc să facă parte mai departe din proiectul „Arad, dragostea mea!“ vor putea compune propria viziune asupra Aradului, iar cele mai interesante lucrări vor fi premiate de către ONG.