Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană vrea să dezvăluie elevilor şi studenţilor valorile şi frumuseţile Aradului

Reprezentanţii Mişcării Arădeane au lansat ieri un proiect, care are drept grup ţintă şcolile arădene (clasele V-XII), universităţile arădene, dar şi cluburile şi asociaţiile în care activează copiii din Arad

Este vorba despre proiectul „Arad – dragostea mea”, care are ca obiectiv sensibilizarea copiilor din şcolile arădene cu privire la valorile şi frumuseţea Aradului. Membrii Mişcării Arădene spun că sunt nemulţumiţi de felul în care arată oraşul nostru, de lipsa de respect pentru valorile şi spiritul său şi de aceea doresc să le dezvolte elevilor interesul de a face ceva pentru urbe. În acest sens, Mişcarea Arădeană pregăteşte o prezentare atractivă a Aradului, într-un format cât mai interactiv şi totodată sintetic şi va pregăti formatori care să poată promova acest concept în toate şcolile arădene. Durata acesteia va fi de maxim o oră, astfel încât ea să poată fi inclusă în orice oră de dirigenţie. „Pentru că gândim pe termen lung şi ne dorim ca viitoarele gene­raţii de arădeni să gândească diferit şi să iubească Aradul cu aceeaşi pasiune cu care îl iubeau înaintaşii noştri, cei care au clădit cu adevărat durabil pentru acest oraş, vrem să oferim copiilor şansa de a cunoaşte Aradul dintr-o altă perspectivă, să le oferim informaţii despre valorile şi spiritul său. Din păcate sistemul de învăţământ public nu oferă astfel de informaţii (decât punctual, prin grija unor dascăli care iubesc şi înţeleg cu adevărat oraşul). Iar informaţii consistente, dar în acelaşi timp sintetice şi accesibile copiilor nu se găsesc nici în cărţile de istorie, nici în cele de cultură civică, etc… ceea ce face şi sarcina acelor dascăli mult mai grea.”, a declarat Adela Cristea, membru Mişcarea Arădeană şi coordonator proiect.

Cele mai bune lucrări vor fi premiate

Mişcarea Arădeană va contacta în următoarea perioadă toate instituţiile şcolare arădene, respectiv asociaţiile şi cluburile de copii şi va oferi voluntari care să prezinte acest concept copiilor. La finalul proiectului, va fi organizat un concurs cu titlul „Arad, dragostea mea!” în care copiii vor fi invitaţi să prezinte lucrări pe această temă (desene, poveşti, lucrări plastice). Toate lucrările vor fi expuse într-o expoziţie cu această temă, iar cele mai bune lucrări vor fi premiate.

Reprezentanţii Mişcării Arădene spun că până pe data de 30 martie aşteaptă primirea de propuneri pentru teme şi subiecte care să fie incluse în prezentare.