Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană acuză: unii consilieri locali au votat tarifele şi orarul de la Ştrandul „Neptun” în interes personal!

Mișcarea Arădeană susține că proiectul pentru modificarea tarifelor și a orarului de funcționare la Ștrandul „Neptun” a fost adoptat în mod ilegal, fapt pentru care organizația va avea grijă să sesizeze Prefectura: „Vrem să atragem atenția asupra unui aspect de nelegalitate în legătură cu această hotărâre. La acea ședință au fost consilieri în sală care au votat, deși trebuia să se abțină”, a spus Claudiu Cristea.

Acesta susține că unii consilieri municipali au avut în vedere interese personale atunci când au votat proiectul, sau cel puțin pot fi suspectați de acest lucru, având în vedere că ei înșiși dețin spații comerciale, în oraș. Ar fi vorba așadar de consilieri care impun condiții unor agenți care pot fi încadrați la „concurență”, în ceea ce-i privește.

A fost nominalizată însă o singură persoană aflată în această situație: viceprimarul Geanina Pistru, care se numără de altfel printre inițiatorii mult-amintitului proiect, acum aflat în stadiul de hotărâre. Ar fi fost suficient însă ca aceasta să se abțină, pentru ca proiectul să nu reușească, pentru a doua oară, să treacă de Consiliul Local Municipal. Proiectul a obținut atunci 16 voturi favorabile, exact minimul de care avea nevoie pentru a fi adoptat.

Totodată, membrii organizației apreciază flexibilitatea administrației la propunerile venite din partea societății civile, respectiv reacția pozitivă la presiunea publică la care aceasta a fost supusă înainte de adoptarea proiectului. „Astfel, în urma dezbaterii publice, a numeroaselor luări de poziție din presă, dar și a propunerilor formulate de Mișcarea Arădeană, s-au făcut amendamente substanțiale la proiectul inițial. Am cerut extinderea orarului de funcționare, iar propunerea a fost acceptată”.

Claudiu Cristea a amintit de asemenea de amendamentul referitor la perioada de grație la neplata utilităților de către agenții economici, care a crescut de la 30 de zile, la 60 de zile.
Totodată, membrii Mișcării spun că vor continua să militeze pentru problemele pe care le-au sesizat și care au rămas nerezolvate. Aceștia doresc să instituie acces liber în zona agenților economici, precum și „eliminarea discriminărilor între agenții economici”. Este vorba despre agenții economici din zona solariilor, care pot funcționa doar până la ora 22. În acest scop, organizația va iniția o campanie care va debuta odată cu deschiderea sezonului la Ștrand, adică la 1 mai, și va consta în strângere de semnături, precum și de culegerea informațiilor de la cetățeni, în legătură cu Ștrandul. „Dacă arădenii nu se consideră afectați, ba chiar sunt mulțumiți, atunci nu avem de ce să intervenim”, a mai spus Cristea