Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană critică distrugerea spaţiilor verzi

Reprezentanţii Mişcării Arădene critică modul în care autorităţiile locale „păstrează” zonele verzi ale oraşului nostru.

Mai mult de atât, aceștia spun că edilul șef este un fel de măcelar al spațiilor verzi, deoarece reabilitările care se fac distrug aceste zone. „Suntem îngrijorați de lipsa de viziune a administrației locale în ceea ce privește protejarea calității vieții în Arad. Ultimele lucrări la infrastructura orașului nu au în vedere protejarea sau creșterea suprafeței de spațiu verde din oraș. Statisticile ne arată că în Arad spațiile verzi ocupă doar 32 ha din totalul de 3.984 de ha adică o medie de 4,6 metri pătrați pe cap de locuitor. Spre comparație normele UE sunt de minim 24 metri pătrați pe cap de locuitor în timp ce media orașelor europene se situează în jurul cifrei de 32 metri pătrați. Considerăm că artificiile găsite de autoritățile locale, de a înșela statisticile prin includerea în categoria spațiilor verzi a terenurilor de sub fostele rampe de gunoi precum și prin introducerea în intravilan a Pădurii Ceala, se fac pe seama sănătății arădenilor și pe cea a copiilor noștrii și nu reprezintă o soluție reală la problemele pe care le implică lipsa unor astfel de «oaze de sanătate și confort» în Arad”, ne-au declarat reprezentanții Mișcării Arădene.

Aceștia au dat și câteva exemple de zone în care pavelele și asfaltul au luat locul spațiilor verzi. Este vorba despre Piața Sârbească, Pădurice, străzile Decebal, Dragalina și zona UTA. De asemenea, aceștia vor elabora un proiect de hotărâre care să aducă elemente noi la elaborarea planurilor urbanistice care să pună mai multe condiții la întocmirea documentațiilor.