Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană: Reacţia partidelor şi a autorităţilor a lăsat de dorit

15.06.2009 · News-AR
Mişcarea Arădeană: Reacţia partidelor şi a autorităţilor a lăsat de dorit

Mișcarea Arădeană a tras un semnal de alarmă la începutul campaniei electorale pentru alegerile europarlamentare și a făcut un apel la clasa politică arădeană să dea dovadă de decență, respect față de legea electorală și față de normele de bun simț care ar trebui să caracterizeze o dezbatere politică decentă. „Reacția partidelor politice și a autorităților Aradului la apelul Mișcării Arădene a fost una care a lăsat de dorit. Absenteism masiv, fraude, mită și pomeni electorale, o campanie murdară, lipsa unor dezbateri pe programe electorale sunt doar câteva din caracteristicile alegerilor europarlamentare încheiate recent. Toate aceste lucruri sunt rezultatul eșecului clasei politice arădene de a câștiga încrederea cetățenilor iar absenteismul masiv a fost consecința acestui fapt. Regretăm că partidele politice și autoritățile Aradului nu au răspuns pozitiv la apelul nostru și nu au dat un semnal că ar dori să respecte legea electorală” – au arătat astăzi, într-o conferință de presă, reprezentanții Mișcării Arădene. Aceștia doresc să mulțumească tuturor cetățenilor Aradului pentru numeroasele apeluri de încurajare primite precum și mass-mediei arădene, care a sprijinit la rândul-i campania de curățare (foto) a afișelor electorale lipite ilegal.

„Vrem să anunțăm că, totuși, campania noastră a dat roade. Aradul a fost curățat de afișajul ilegal în primele zile de după alegeri, însă regretăm că acest lucru s-a întâmplat ca de obicei pe cheltuiala arădenilor și nu pe cea a partidelor care au murdărit orașul. S-a dovedit însă că prin puțină implicare și mult bun simț lucrurile se pot schimba în Arad!”, au spus reprezentanții Mișcării Arădene Dan Proca, Roland Unterweger și Bogdan Proca.

Mișcarea Arădeană va continua să deruleze acțiuni și campanii civice , sociale și politice pentru a face din Arad un loc în care să guverneze respectul, spiritul civic și bunul simț.