Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Acţiune de dezlipire a afişelor electorale ilegale, oprită de poliţişti

29.05.2009 · Alex Negru · Evenimentul Zilei

Acţiunea de curăţare a afişelor electorale din Arad, demarată aseară de Asociaţia Mişcarea Arădeană, a fost sistată de poliţie, pe motiv că nu există probe că afişele de pe ar fi ilegale.

Acţiune de dezlipire a afişelor electorale ilegale, oprită de poliţişti

Cei 30 de volunatri au dat jos, de pe stâlpi, pomi sau chiar de pe coşurile de gunoi sau toaletele ecologice, afişele şi fluturaşii tuturor partidelor politice, unele datând chiar din campania electorală din anul 1996.

„Am dorit să arătăm că se poate, că 30 de tineri voluntari pot să cureţe un cartier întreg. Sper să dăm un semnal şi către partidele care practică acest gen de afişaj să găsească o soluţie mai civilizată ca să convingă electorii”, spune Cosmin Galu, vicepreşedintele organizaţiei.

Acţiunea voluntarilor a fost însă stopată de poliţie. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Arad, Camelia Tuduce, a declarat astăzi că „poliţiştii au fost sesizaţi, la 112, că un grup de tineri a fost văzut dezlipind afişe de pe stâlpi şi pomi. Au fost legitimaţi şi li s-a explicat că dacă există acordul proprietarului pentru aceste afişe, nu e abatere. Ţinând cont că proprietarii stâlpilor, ENEL, sau ai gardurilor, nu au reclamat că nu au fost de acord cu acest lucru, nu avem sesizări legate de afişe ilegale”.