Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană a dezlipit mii de afişe lipite ilegal. Comandouri de partid se pregătesc să le lipească înapoi chiar acum!

În loc ca poliţiştii să îi ia în evidenţă pe cei care au lipit afişele ilegal, i-au luat în evidenţă pe tinerii care au curăţat stâlpii de afişele ilegale! O patrulă de poliţie a abordat voluntarii, pe motiv că un apel anonim primit la 112 reclama faptul că se smulg şi afişele puse legal, pe aviziere. în cele din urmă s-a dovedit că "sesizarea anonimă" nu este fondată, însă în ciuda acestui fapt poliţiştii au instistat să îi treacă pe toţi cei care au participat la acţiune pe un tabel nominal. La o adică, să se ştie cine au fost!

Peste 30 de persoane voluntare au participat în această seară la acţiunea organizată de Mişcarea Arădeană, pe parcursul câtorva ore, pe cele mai circulate artere ale municipiului. Au fost curăţaţi stâlpii de iluminat public şi de curent electric spre Podgoria, Boul Roşu, strada Poetului, Calea Aurel Vlaicu.

"Am vrut să dăm un exemplu. Credem că o campanie electorală se poate face curat, fără să murdăreşti oraşul. Credem că primăria ar trebui să intervină şi să ia măsuri împotriva acestor acte de vandalism şi mă refer la lipirea ilegală a afişelor, care nu cred că are vreun efect electoral. Este o mare ruşine pentru Arad! Acţiunea noastră a constat în primul rând într-un apel adresat partidelor politice să nu se implice în această cursă şi să nu lipească afişe. în al doilea rând, ne-am adresat autorităţilor, să ia toate măsurile legale să amendeze pe cei care umplu oraşul cu afişe şi să ia măsuri pentru curăţirea domeniului public. Biroul Electoral Judeţean ne-a răspuns azi că o mare parte din afişe sunt lipite ilegal şi a sesizat poliţia şi Jandarmeria. Nu în ultimul rând am vrut să tragem un semnal civic prin organizarea acestor voluntari, nu neapărat să rezolve toată problema ci să arate că există totuşi conştiinţă civică în Arad. Vreau să spun că sunt alegeri europene în toată Uniunea Europeană, şi eu la Viena am văzut că afişele se pun pe direcţionale amplasate în oraş, foarte civilizat. Campania electorală trebuie marcată vizual, dar cu bun simţ şi cu bun gust" ne-a declarat Claudiu Cristea, preşedintele Mişcării Arădene.

Concluziile acţiunii din această seară se vor trage mâine. Mişcarea Arădeană promite şi în continuarea campaniei electorale măsuri de conştientizare a opiniei publice.

Interesant de remarcat este că în timp ce voluntarii de la Mişcarea Arădeană curăţau afişele lipite ilegal, în sediile de campanie ale partidelor politice se pregăteau deja echipe pentru repunerea afişelor dezlipite. Important de remarcat este că, potrivit informaţiilor noastre, nici poliţia şi nici jandarmeria nu au aplicat până acum nicio amendă pentru afişajul ilegal, în municipiul Arad, deşi oraşul este ticsit de hârtii colorate lipite aiurea pe toţi stâlpii, din centru până la periferie.