Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Acţiune civică de îndepărtare a afişelor ilegale din municipiu

Mişcarea Arădeană îşi continuă demersul de a sesiza afişajul electoral ilegal, însă din cauza faptului că nu a fost luată nicio măsură, organizaţia îi invită pe toţi cei care sunt deranjaţi de murdărirea cu afişe a spaţiului public şi de lipsa de reacţie a autorităţilor, să li se alăture. Astfel, joi, la ora 19, la kilometrul 0, îşi dau întâlnire echipele de voluntari care vor străbate oraşul pentru a rupe afişele electorale lipite altundeva decât în locurile special amenajate pentru acest lucru.

Am constatat că partidele politice au continuat şi chiar şi-au intensificat afişajul ilegal în locurile publice, în municipiu şi judeţ. Apelul nostru la o campanie electorală curată, cu respectarea normelor legale este ignorat cu bună ştiinţă de partidele politice. De asemenea, nicio instituţie publică nu a luat măsuri în sensul îndepărtării afişelor ilegale. Justificările pe care le-au oferit reprezentanţii poliţiei comunitare sunt puerile şi denotă incompetenţă în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, spune Anca Vesa.

Ieri, reprezentanţii ONG-ului au depus o sesizare scrisă la Biroul Electoral Judeţean, la Primăria Arad, Poliţia Comunitară şi Jandarmerie, în care erau indicate locurile unde sunt amplasate afişe ilegale în municipiu: Bulevardul Revoluţiei, Calea Aurel Vlaicu, Intersecţia Podgoria, Calea Iuliu Maniu, Bulevardul Ştefan Augustin Doinaş, Piaţa Spitalului ş.a. în sesizare este menţionat şi faptul că Mişcarea Arădeană va organiza joi o primă acţiune civică de îndepărtare a afişelor ilegale.