Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Echipe de voluntari care să cureţe oraşul de afişele electorale lipite în locuri nepermise!

Dacă partidele politice şi primăria nu vor respecta legea afişajului electoral, Mişcarea Arădeană spune că se va ocupa de curăţirea oraşului de aceste materiale

Echipe de voluntari care să cureţe oraşul de afişele electorale lipite în locuri nepermise!

Pentru că afişele electorale au început să împânzească Aradul, ONG-ul Mişcarea Arădeană atrage atenţia asupra afişajului ilegal. „În fiecare an asistăm la un spectacol grotesc de murdărire a oraşului de către echipele de campanie electorală ale fiecărui partid politic, fără a avea o reacţie pe măsură a organelor abilitate şi obligate, conform statutului lor, să păstreze ordinea şi curăţenia în Arad”, a punctat Dan Proca.

Reprezentanţii organizaţiei au dorit să transmită mesajul că spaţiul public nu înseamnă spaţiul nimănui şi că noi toţi purtăm răspunderea normalităţii lui. Proca spune că a constatat deja apariţia afişajului electoral ilegal, chiar din partea unor partide care au, prin reprezentanţii lor în administraţie, responsabilitatea prevenirii şi sancţionării unui asemenea afişaj. Aşadar Mişcarea Arădeană vine cu solicitarea, către partidele politice să respecte legea electorală, respectiv pentru primarul Aradului, ca odată cu constatarea afişajului ilegal pe stâlpi, cutii poştale etc, să treacă la sancţionarea celor responsabili şi la înlăturarea acestor materiale.

Dacă nu, ne vom implica direct şi vom organiza echipe de voluntari pentru a înlătura afişele lipite ilegal”, spun cei din Mişcare. Am putea adăuga că cei care au în fişa postului patrularea în aceste locuri publice ar trebui să fie sancţionaţi pentru că nu văd, sau se fac că nu-i văd pe cei care lipesc afişele. Înseamnă că nu au reuşit să-şi facă treaba. Conform informaţiilor obţinute de la Primărie, deocamdată nu a fost acordată nicio amendă pentru afişaj ilegal, pentru că... nu au început verificările. (D.M.), (A.Ş.)