Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Cu ULALA în consiliu

Uniunea a solicitat, Cristea a elaborat: un proiect prin care deciziile ar putea ajunge la arădeni înainte de vot.

Cu ULALA în consiliu

Claudiu Cristea vrea ca ULALA să ia parte la şedinţele pe comisii CLM şi a iniţiat un proiect de hotărâre, în acest sens, pe care încearcă să-l supună votului colegilor. Proiectul vorbeşte de faptul că „la dezbaterea pe comisii a proiectelor de hotărâre care vizează reglementarea, adoptarea, modificarea, anularea de taxe locale, tarife pentru utilităţi şi servicii publice şi/sau care privesc sau au influenţă asupra asociaţiilor de proprietari, vor fi invitate de către iniţiator şi părţile interesate: persoanele juridice legal constituite care apără interesul asociaţiilor de proprietari”.

Iniţiatorul Mişcării Arădene a conceput acest proiect ca răspuns la solicitarea adresată de ULALA consiliului local. În adresă, preşedintele ULALA, Doina Lupşe, susţine că „Uniunea noastră face propunerea ca în proiectul de elaborare a actelor normative locale, de interes general, care privesc asociaţiile de proprietari, să fim consultaţi. Credem că prezenţa noastră, în comisiile de specialitate ce iniţiază şi elaborează proiecte locale de hotărâri, nu poate să fie decât benefică”

Dezbaterile, un dezastru

ULALA este de părere că problemele trebuie abordate cu mult înainte ca proiectele să ajungă pe masa aleşilor (totul este perfectibil şi perfecţionabil, în această fază) şi nu cu ocazia dezbaterile publice, unde „din experienţă vedem că nu le acordaţi nicio importanţă”.

Cristea merge şi mai departe, fiind de părere că cei direct interesaţi trebuie să acţioneze chiar înainte de scrierea proiectului.

Campanie de sensibilizare

Proiectul propus de Claudiu Cristea este doar un prim pas în obiectivele pe care Mişcarea Arădeană şi le-a stabilit şi care vor debuta cu o campanie de sensibilizare a societăţii civile şi a cetăţenilor cu privire la importanţa asupra „treburilor publice”, a implicării în consultările publice şi a participării la elaborarea deciziei administrativ-politice.