Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Mişcarea Arădeană adună membri pentru a deveni mai puternică

Mişcarea Arădeană, cea care în ultimele săptămâni a luptat pentru tarifele şi orarul de pe ştrand, în această săptămână a ales să facă o prezentare a ceea ce înseamnă această organizaţie.

Mişcarea Arădeană adună membri pentru a deveni mai puternică

Mai mult de atât, au afirmat că lupta privind eliminarea taxei de intrare în zona destinată agenţilor economici nu se va opri aici, deoarece în câteva săptămâni va fi reluată printr-o campanie. În momentul de faţă organizaţia non-guvernamentală este condusă de către Claudiu Cristea, care deşi face parte dintr-un partid politic susţine că aceasta nu face politica nici unui partid, chiar dacă va cuprinde şi politicieni.

„Suntem o asociaţie non-guvernamentală, non-politică, fără scop patrimonial. Noi nu excludem oamenii care fac politică activă. Din contră, ne bucurăm să-i avem între noi. Oamenii politici au acces în Mişcare cu condiţia să pună interesele Aradului mai presus de cele de partid. Ideea de a înfiinţa o asemenea organizaţie s-a născut în urmă cu câţiva ani de zile. Este rodul faptului că la ora actuală în Arad, în clasa politică nu sunt partide decât în perioada alegerilor. Societatea civilă a făcut paşi importanţi, dar credem că este nevoie ca cetăţenii să se implice mai mult. Dorim să fim de elită, dar nu elitişti”, afirmă Claudiu Cristea, membru fondator al acestei organizaţii şi consilier local municipal.

De asemenea, reprezentanţii Mişcării doresc cu ajutorul arădenilor să întocmească o bază de date, mai exact să creeze un centru de documentare cu privire la Arad şi la patrimoniul său. Fiind la început Mişcarea Arădeană, care numără doar 20 de membri a lansat în cadrul conferinţei de presă invitaţia către cei care vor să li se alăture. Aceştia trebuie să completeze o cerere de înscriere, care poate fi găsită pe site-ul www.miscarea-aradeana.ro. Crezul şi valorile organizaţiei sunt cuprinse în documentul Declaraţia Cetăţenaului Arădean, document care poate fi găsit pe acelaşi site.

„Dorim ca din această organizaţie să facă parte mii de arădeni, iar împreună să ne implicăm în problemele oraşului pentru a le rezolva. Organizaţia nu este anexa nici unui partid politic, ni se poate alătura oricine doreşte”, mai afirmă consilierul local. În cadrul conferinţei de ieri, pe lângă prezentarea organizaţiei, a fost prezentat şi un noi membru, este vorba de această dată despre o doamnă şi anume Anca Vesa.