Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Aradul suferă de blazare

ARAD - Mişcarea Arădeană şi-a propus să îi scoată pe arădeni din letargie.

Aradul suferă de blazare

Mişcarea Arădeană şi-a făcut astăzi publice intenţiile şi scopul pentru care a fost creată: acela de a scoate Aradul din blazarea în care a intrat şi de a retrezi spiritul civic. „Este cunoscut faptul că, la ora aceasta, în Arad, clasa politică şi partidele sunt vizibile doar în perioada alegerilor şi nu paticipă între campaniile electorale la viaţa publică a Aradului”, a declarat Claudiu Cristea, iniţiatorul acestei mişcări. Consilierul, care aici îmbracă haina de simplu cetăţean, crede că Aradul suferă de blazare, de neimplicare, că „e nevoie ca oamenii să se implice mai mult” şi de „redefinirea bunul simţ”.

Mişcarea Arădeană a decis, de curând, să-şi deschidă porţile pentru arădenii dornici de implicare, iar Claudiu Cristea speră că numărul membrilor mişcării va ajunge de la 20 la mii, uşile fiind deschise şi pentru politicienii din celelalte partide, inclusiv pentru cei de la Putere. Alesul a ţinut să precizeze faptul că Mişcarea Arădeană nu este o organizaţie de partid, nici anexa vreunei formaţiuni politice, ci că asociaţia se doreşte a fi, pe viitor, una de utilitate publică, cu organizaţii de cartier etc.

„Partidele politice, inclusiv PNŢCD, au eşuat în modernizarea României şi în a face politică reală în societate”, a mai afirmat Cristea, care e decis, prin intermediul acestei asociaţii, să facă doar politică locală şi nu de partid, să se implice tot mai activ în viaţa societăţii şi să devină din ce în ce mai critic.

Până acum, Mişcarea s-a implicat în probleme precum cea a ştrandului, a Liceului German şi cea a echipei UTA.