Animalele fără adăpost: între viață și moarte
Seara Mișcării Arădene a fost din nou gazda unor arădeni cărora le pasă de comunitatea lor.
Asociația ANIMED, prin Claudiu Iosim, a arătat cu exemple concrete celor prezenți la evenimentul Mișcării Arădene, cum politica de gestionare a animalelor fără adăpost din Arad este defectuoasă. Aceasta în timp ce ONG-urile de profil ca ANIMED și APAM sunt confundate de către cetățeni cu un serviciu public.
Voluntarii acestor organizații sunt contactați de fiecare dată când oamenii observă incidente medicale sau abandonuri ale animalelor comunitare. Însă de multe ori, ne mărturisește președintele ANIMED, cei de la Urgențe (112) le fac legătura cu cetățenii care semnalează aceste cazuri. Ori scopul asociației este unul de educare a proprietarilor de animale și reducerea numărului celor fără adăpost.
Deși dezbaterea publică actuală se concentrează pe eutanasierea câinilor comunitari, vineri seara am aflat că practica aceasta este în aplicare de mulți ani. Ea fost implementată și până acum, iar rezultatul se vede: nicio schimbare. Problema, ne spune Claudiu, rezidă de fapt în instruirea precară a celor care se ocupă în prezent de problema câinilor comunitari, precum și lipsa educației responsabile a proprietarilor de animale.
Un alt minus pe care l-a observat domnul Iosim în cei 10 ani de când s-a ocupat de problema animalelor, pregătindu-se tot mai mult în S.U.A. sau Marea Britanie, este faptul că banii alocați de la bugetul local, deșii sunt destui, nu se traduc în rezultate. Președintele Mișcării Arădene, Claudiu Cristea, în calitatea sa de consilier local s-a angajat că va investiga exact pe ce activități se cheltuie sumele de ordinul sutelor de mii de lei.
Noutățile descoperite la Seara Mișcării Arădene nu se rezumă la cele enumerate aici și o analiză mai amănunțită asupra problemei animalelor fără adăpst va fi făcută public în curând. Până atunci, ANIMED a asigurat arădenii că își va continua activitatea în detrimentul lipsurilor financiare pe care organizația le are și lipsei recunoștiinței arătate de către concetățeni.
în urmă cu 6 ani 12 săptămâni
în urmă cu 6 ani 12 săptămâni
în urmă cu 6 ani 13 săptămâni
în urmă cu 6 ani 14 săptămâni
în urmă cu 6 ani 14 săptămâni
în urmă cu 6 ani 21 săptămâni
în urmă cu 6 ani 22 săptămâni
în urmă cu 6 ani 23 săptămâni
în urmă cu 6 ani 28 săptămâni
în urmă cu 6 ani 28 săptămâni