Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Rolul şi funcţia presei în comunitate

07.10.2011 18:00 - 20:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Discuția de la Tribuna Cafe a fost una plină de experiențe personale, intrigi și chiar dezvăluiri. La Seara Mișcării Arădene, pe lângă membrii și simpatizanții organizației noastre, ne-au onorat cu prezența domnul Florin Matei (de la Fotbal Vest), Andrei Ando (WEST TV, Vestic.ro), Lazăr Faur (INFO TV), Dan Codre (INFO TV) și Lucian Cozma (Măsura, Vestic.ro).

Cu toate că au fost angrenați în conversație multe persoane, cei 5 oameni de presă au rămas în centrul atenției pe tot parcursul serii. Problemele cu care se confruntă aceștia pentru a păstra o linie echidistantă față de politic și în același timp dificultatea de a supraviețui într-un context economic nefavorabil, al cărei responsabilitate cade deseori pe umerii politicului, au reprezentat deliciul informațional al celor prezenți la Tribuna.

S-au tras câteva concluzii care ar îmbunătăți calitatea presei în Arad:

  • instrumente de măsurat mai bune;
  • o înclinație mai mare asupra climatului economic al imm-urilor, care ar trebui să se concetreze mai mult către publicitate în adevăratul sens al acesteia;
  • devenirea presei ca factor de ”provocator” al gândirii;
  • profesionalizarea meseriei de jurnalist și a instituțiilor de presă;
  • posibilitatea crescută a presei de a avea un rol educativ în societate.

Luând în calcul semnificația istorică și culturală a Tribunei, spațiul din apropierea cafenelei cu același nume, Claudiu Cristea a propus oamenilor de presă prezenți la Seara Mișcării Arădenereînvierea Clubului de Presă Arădean.

Poate fi un prim pas înspre resuscitarea societății arădene. Rămâne să vedem dacă viitorul presei în Arad va fi determinat mai mult de factori politici și economici sau de cei cetățenești.

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Design: Mihnea Iuga
Rolul şi funcţia presei în comunitate