Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Concurs de creație ”Arad,dragostea mea”

19.05.2011 10:00 - 11:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Proiectul ”Arad, dragostea mea!”, inițiat din prețuirea valorilor istorice, culturale și arhitecturale pe care le-a dezvoltat orașul nostru de-a lungul existenței sale, a ajuns aproape de finalul celui de-al doilea an de activitate. În anul școlar 2010-2011, un număr de 23 de clase, cuprinzând 8 instituții de învățământ (Colegiul Tehnic de Construcții și Protecția Mediului; Liceul"Francisc Neuman"; Grup Școlar Forestier Arad; Colegiul Național "Moise Nicoară"; Colegiu Național "Elena Ghiba Birta"; Liceul Pedagogic "Dimitrie Țichindeal"; Grup Școlar de Industrie Alimentară), au beneficiat de o serie de activități interactive prin care Aradul este adus mai aproape tineriilor arădeni.

Ghidați de trecutul important al orașului, proiectul nostru dorește să inspire creionarea unui viitor mai bun, un viitor durabil și sustenabil deopotrivă. Iar în demersul nostru am fost sprijiniți de numeroși arădeni care au dorit să fie formatori, în acest sens fiind organizate 3 sesiuni de formare din septembrie 2010 și până în prezent.

Elevii fiecărei clase au avut ocazia, la finalul activităților, de a participa la construcția inteligentă a orașului nostru printr-un plan personal de acțiune, numit de noi ”Declarația Tânărului Arădean”. Aceștia ne-au spus că vor realiza un ziar la nivel școlar prin care elevii să poată afla mai multe despre oraș, că vor transforma centrul Aradului în alee pietonală, sau că vor elabora o hartă cu locurile istorice care pot fi vizitate.

Observând entuziasmul elevilor pentru a se implica direct în acțiuni de protejare și promovare a Aradului, am decis să-i premiem pe cei mai creativi și mai originali tineri ai orașului. Astfel că, până pe data de 15 iunie, aceștia pot elabora eseuri, filme de scurtmetraj, fotografii, desene, sculpturi sau colaje, prin care demonstrează dragostea lor față de Arad și valorile acestuia.

Se vor acorda premii 1,2,3, un premiu pentru originalitate și un premiu special. Acestea vor fi înmânate pe data de 17 iunie, la ora 17.00 la Armonia Center, în cadrul unui specatacol la care sunt invitați toți elevii arădeni. Lucrările vor fi punctate pentru originalitatea formei de prezentare, precum și pentru mesajul transmis. Acestea se pot înmâna diriginților fiecărei clase sau prin reprezentanții Mișcării Arădene. Mai multe detalii vor fi comunicate pe site-ul nostru: www.miscarea-aradeana.ro

Mulțumim celor care au susținut proiectul ce ține cu adevărat la Arad: Armonia Center, Agenția News-AR, Ascent Group, Suporter Club UTA, Event Solution, Patiseria Special, Asociația Miloș Cristea, Algeco, Lume Bună, Noii Pașoptiși.

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
AttachmentSize
cp_19052011.pdf69.37 KB