Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Ultimatum abuzurilor

07.03.2011 11:00 - 12:00 · claudiu.cristea
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Conferința de presă a fost susținută de Claudiu Cristea, președintele Mișcării Arădene, și Claudia Moga, purtător de cuvânt. Din partea presei locale au participat Simona Butaru (Jurnalul Arădean), Monica Tulcan (Glasul Aradului), Diana Mariș (InfoTV), Larisa Murărașu (TV Arad), Giulianu Junc (West TV), Liliana Brad (România Liberă), Sorin Trocan (Ziua de Vest), Cozma Lucian (Vestic). Subiectul a constat în prezentarea unui ultimatum abuzurilor practicate de administrația Gh. Falcă.
 
De la înființarea sa, Mișcarea Arădeana s-a impus ca un promotor al valorilor arădene și un apărător al democrației. Problema gravă cu care ne confruntăm rezidă în următorul lucru: administrația Falcă-PDL refuză să includă spre legiferare proiectele de hotărâri înaintate de către Claudiu Cristea, în numele Mișcării Arădene. Ne referim la:

  • proiectul de hotărâre înregistrat cu nr. 75382 din 13.12.2010, privind reglementarea comerțului de substanțe halucinogene, stupefiante, euforice și psihotrope.
  • proiectul de hotărâre privind introducerea materiei opționale Istoria Aradului în curricula locală, înregistrat cu nr. 3158 din 18 ianuarie 2011.
  • proiectul de hotărâre privind reducerea taxelor locale în 2011 (nr. 9510 din 14 februarie 2011).

 
Solicităm primarului Gh. Falcă să-si exercite atribuțiile prevăzute de Legea Administrației Publice Locale și în termen de 5 zile lucrătoare, să introducă în procedura de dezbatere toate proiectele inițiate de consilierul local Claudiu Cristea. În caz contrar, vom lua în considerare înaintarea unei plângeri penale pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu.
 
A sosit timpul ca societatea civilă să ia măsuri cu efect imediat împotriva abuzurilor ce au devenit marca administrației Falcă-PDL. Organizația noastră va intensifica acțiunile de luptă pentru drepturile cetățenilor și a bunei guvernări. Nu vom lăsa Aradul să fie batjocorit în continuare !

  1. Ne vom opune vehement, în stradă împotriva construcției unei piramide în Piața Avram Iancu și vom căuta să blocăm prin orice mijloace legale înaintarea acestui demers stupid.
  2. Continuăm bătălia pentru dreptul de a manifesta în Piața Revoluției. În acest sens vom fi prezenți pe data de 30 martie, prin av. Cătălin Mihalace, la Curtea de Apel Timiș pentru a solicita menținerea primei sentințe, prin care s-au anulat dispozițiile ilegale de interzicere a adunărilor publice.
  3. Răspunsul oferit de Primărie în cazul tăierii barbare a teilor este unul absurd și denotă greșeala pe care au făcut-o în cunoștiință de cauză. Următorul pas constă în a solicita Garda de Mediu să ne spună care este cuantumul amenzii și cui îi este adresată (fie societății comerciale sau Primăriei).
  4. Invităm toți oamenii de cultură din Arad să trimită o scrisoare deschisă prin care să protesteze față de intenția primarului Falcă de cooperativizare a culturii arădene.
  5. Vom participa activ la marșurile și protestele organizate de sindicate în 10 și 17 martie.
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Video: 
AttachmentSize
ultimatum_abuzurilor_-_cp7mar2011.pdf65.42 KB