Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Responsabilitatea de a fi lider

28.01.2011 18:00 - 29.01.2011 11:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Comportament integru. Acesta a fost punctul de pornire al Serii Mișcării Arădene din 28 ianuarie. Arădeni din toate domeniile de activitate au acceptat invitația noastră pentru a dezbate ”Responsabilitatea de a fi lider”. Chiar dacă ai rezultate, chiar dacă consideri că faci bine, o caracteristică de vază a leadership-ului, pe lângă carismă și inspirație, este indubitabil, comportamentul cumpătat, cinstit și onest. În viziunea celor prezenți, Liderul a fost definit ca fiind acea persoană conștientă de impactul comportamentului său și a acțiunilor sale asupra comunității.

Având ca temă leadership-ul (nu numai administrativ ci și profesional), Adela Cristea a prezentat liniile generale ale Academiei Arădene de Lideri. Proiectul desfășurat pe durata a 3 ani, sub forma unei ”școli de talente”, va fi asemănător unui MBA (Masters in Bussiness Administration) dar va include teme locale, va fi gratuit și, mai important, va avea ”suflet”.

Programele de acest gen sunt, de obicei, mult prea tehnice și sunt orientate către mediul de afaceri global. Însă, prin acest demers, Mișcarea Arădeană vizează persoane care nu numai că au stofă de lider, dar și dovedesc că le pasă de Arad și valorile acestuia. Din start, proiectul nu se dorește a fi o fabrică de diplome, ci o pepinieră de impact pozitiv pentru comunitatea locală.

În urma discuțiilor avute și a cererilor primite, am mărit numărul de participanți de la 20 la 30, iar specialiștii formatori au început să confirme participarea la Academia Arădeană de Lideri. Așteptăm pe oricince care dorește să se implice în implementarea proiectului cu cerința ca aceștia să arate că le pasă ca și nouă de oraș.

Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana