Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Alegerile europarlamentare - Un nou test căzut de clasa politică arădeană

15.06.2009 11:00 - 12:00 · Vlad Botos

Mişcarea Arădeană este o organizaţie civică ancorată în realităţile urbei şi profund interesată de toate aspectele vieţii acesteia.

În spiritul acestei idei am dorit să tragem un semnal de alarmă la inceputul campaniei electorale şi am făcut un apel la clasa politică arădeană, să dea dovadă de decenţă , respect faţă de legea electorală şi faţă de normele de bun simţ care ar trebui să caracterizeze o dezbatere politică decentă.

Reacţia partidelor politice şi a autorităţilor Aradului la apelul Mişcării Arădene a fost una care a lăsat de dorit.

Absenteism masiv , fraude , mită şi pomeni electorale , o campanie murdară , lipsa unor dezbateri pe programe electorale sunt doar câteva din caracteristicile alegerilor europarlamentare încheiate recent.

Toate aceste lucruri sunt rezultatul eşecului clasei politice arădene de a câştiga încrederea cetăţenilor iar absenteismul masiv a fost consecinţa acestui fapt.

Regretăm că partidele politice şi autorităţile Aradului nu au răspuns pozitiv la apelul nostru şi nu au dat un semnal că ar dori să respecte legea electorală.

Mişcarea Arădeană doreşte să mulţumească tuturor cetăţenilor Aradului pentru numeroasele apeluri de încurajare primite precum şi mass-mediei arădene care a sprijinit la rândul său campania noastră prin atenţia acordată.

Vrem să anunţăm că totuşi campania noastră a dat roade. Aradul a fost curăţat de afişajul ilegal în primele zile de după alegeri însă regretăm că acest lucru s-a întâmplat ca de obicei pe cheltuiala arădenilor şi nu pe cea a partidelor care au murdărit oraşul.

S-a dovedit însă că prin puţină implicare şi mult bun simţ lucrurile se pot schimba în Arad!

Mişcarea Arădeană va continua să deruleze acţiuni şi campanii civice , sociale şi politice pentru a face din Arad un loc în care să guverneze respectul, spiritul civic şi bunul simţ!