Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Dezbateri, discutii si solutii concrete

Dezbateri, discutii si solutii concrete

Mișcarea Arădeană cere tuturor candidaților la alegerile locale să participe la dezbateri și să vină în fața arădenilor cu soluții concrete, nu cu promisiuni populiste.

Recent, probabil la stimulul apropierii campaniei electorale, termenul de societate civilă autentică, a fost vehiculat în opoziție (extremă) cu partida politică (sau politică, partid, partide, etc.). Deși definiția politicii este arta de a conduce cetatea, anumite practici mai noi sau mai vechi ale celor trimiși de cetățeni să le apere interesele și să le cheltuie banii, au făcut ca astăzi în România să existe un puternic curent anti-politică și anti-politicieni, iar reprezentanții societății civile, văzuți ca o alternativă prin propriile lor forțe civice, administrative sau publice, să fie tot mai apreciați.

Valențele care promovează societatea civilă în prezent nu au legătură cu definiția acesteia, la fel cum tarele clasei politice nu au de-a face cu esența politicii. Atât risipa banului public, lipsa de interes față de cetățean, promovarea nonvalorii pe linie de partid și a clientelismului pe de-o parte, cât și ideea de altruism, voluntariat, protejarea intereselor celor slabi, pe de altă parte, sunt tipare de comportament care izvorăsc din caracterul, educația și calitatea umană a celui care le practică, indiferent de apartenența civică sau politică.

Ce contează cu adevărat este calitatea umană și profesională a celor care vor și sunt competenți să conducă, precum și a echipelor care îi înconjoară. Aceasta trebuie să poată fi dovedită cu faptele și prestația lor. Nu vor putea emite pretenția de alternativă sau schimbare acei candidați care până acum au mințit, au fugit de responsabilitate, au stat deoparte, care nu au nimic de arătat, fiind simpli promitenți.

Vrem să vedem soluții concrete, așa cum am arătat că este posbili într-o societate normală. Vrem dezbateri și discuții pe programe sustenabile, nepopuliste. Ne dorim ca în această campanie electorală, arădenii să aibă opțiuni de votare bazate pe ceea ce prezintă în mod concret toți candidații.

Florin Stana
Președinte interimar Mișcarea Arădeană