Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Petiție: Salvaţi cultura arădeană

Noi, semnatarii acestei petiții protestăm față de situația în care se află Filarmonica de Stat, instituție emblematică a Aradului, ca urmare a:

  1. Reducerii numărului de locuri de la 700 la 200 datorită demontării scaunelor din sala principală. Demontarea scaunelor s-a făcut la dispoziția Primarului Municipiului Arad pentru ca sala să găzduiască evenimente de tip Balul de Cristal.
  2. Introducere Casei de Căsătorii în sala de repetiții a Filarmonicii, acest lucru fiind cu totul impropriu și impietând asupra activității acesteia.

Am luat cunoștiință de intenția Primăriei privind:

  • Desființarea Corului Filamonicii sub pretextul reducerii cheltuielilor publice.
  • Comasarea tuturor instituțiilor de cultură din municipiu (Filarmonica, Teatrul "Ioan Slavici", Casa de Cultură a Municipiului, Teatrul de Marionete) într-o singură entitate de tip "colhoz cultural".

Cerem Primarului Gheorghe Falcă și Consiliului Local al Municipiului Arad să facă economii prin reducerea personalului clientelar care sufocă instituțiile publice și care are o singură competență: aceea de a lipi afișe în campania electorală.

Chemăm societatea civilă, oamenii de cultură și arădenii la acțiune pentru a apăra advăratele valori ale Aradului. Identitatea comunității noastre este dată de aceste instituții culturale.

Salvați cultura arădeană!