Efectul bulgărelui de zăpadă la Gigacalorie
Următoarea întâlnire: Zona "6 Vânători" - joi, 8 martie, ora 17:30, Grădinița PS nr. 1.
Întâlnirea cetățenească din Confecții scoate la iveală probleme serioase pentru Arad.
Întâlnirea cetățenească aferentă cartierului Confecții s-a derulat cu o prezență bine informată. Oamenii au fost deschiși să susțină demersul solicitat de Mișcarea Arădeană prin semnarea Petiției lansate în urmă cu câteva săptămâni. După prezentarea succintă a proiectului de hotărâre inițiat de consilierii Claudiu Cristea și Camelia Răsunoiu, care va micșora prețul Gigacaloriei cu 30 de lei, au urmat discuții libere.
În primul rând, arădenii din Confecții reclamă lipsa unor investiții serioase în întreținerea căilor de distribuție a agentului termic. Deși administrațiile ultimilor 9 ani au avut problema în responsabilitatea lor, nu au făcut ceva semnificativ pentru a rezolva problema oamenilor. Iar acest lucru este posibil: dacă la Ploiești s-a putut, de ce la Arad nu?
N-am mai auzit o țară din U.E., în care în 2012 să existe probleme de încălzire așa cum există în România.
Cetățenii s-au pronunțat și împotriva tehnicilor de învrăjbire pe care le practică administrația actuală. Aceștia sunt nemulțumiți pentru faptul că se iscă numeroase conflicte între cei care sunt racordați la încălzirea centralizată, cei care au repartitoare sau centrale proprii, și cei care se încălzesc cu gaz. Totul pentru că nu s-a rezolvat de atâta timp problema monopolului din încălzirea centralizată.
O problemă alarmantă a fost ridicată de către unul dintre administratorii de bloc prezenți la întâlnire: centralele proprii și boilerele. Cu un preț al Gigacaloriei tot mai mare în fiecare an, oamenii vor opta pentru sisteme proprii de apartament. Însă instalațiile de electricitate ale blocurilor nu sunt făcute pentru a susține un asemenea consum de curent, ceea ce va pune în pericol siguranța și viețile arădenilor din fiecare bloc de apartamente.
Seria de întâlniri cu cetățenii continuă:
în urmă cu 6 ani 12 săptămâni
în urmă cu 6 ani 12 săptămâni
în urmă cu 6 ani 13 săptămâni
în urmă cu 6 ani 14 săptămâni
în urmă cu 6 ani 14 săptămâni
în urmă cu 6 ani 21 săptămâni
în urmă cu 6 ani 22 săptămâni
în urmă cu 6 ani 23 săptămâni
în urmă cu 6 ani 28 săptămâni
în urmă cu 6 ani 28 săptămâni