Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Salvaţi Judeţul Arad

14.06.2011 10:00 - 11:00 · Mihnea Iuga
Foto: Florin Stana
Foto: Florin Stana

Astăzi, Aradul a primit un semnal de unitate din partea societăţii civile. Mişcarea Arădeană, Consiliul Local Civic şi Uniunea Sârbilor-Filiala Arad s-au constituit în Comitetul pentru Salvarea Judeţului Arad (CSJA).

La mijlocul lunii mai, Mișcarea Arădeană trăgea un semnal de alarmă asupra pericolului desființării județelor. Iată că s-a dovedit că motivele de îngrijorare au fost întemeiate. Propunerea unilaterală a Președintelui Traian Băsescu, și ulterior preluată de PDL, aduce prejudicii atât buzunarului cetățenilor, cât și a democrației din România.

Confruntați cu un plan de comasare al cărui precedent există doar în perioada stalinistă a țării noastre, venit dintr-un singur spectru politic din România, Președintele Traian Băsescu şi PDL, rămâne de datoria tuturor de a pune interesul democrației în România mai presus decât cel electoral-politic.

Comitetul pentru Salvarea Judeţului Arad

CSJA este o alianţă de organizaţii ale societăţii civile, instituţii publice, filiale ale partidelor politice sau alte tipuri de organizaţii, fără personalitate juridică, deschisă tuturor persoanelor fizice şi juridice care înţeleg să lupte împreună, în mod organizat şi în limitele legii pentru a împiedica desfiinţarea Judeţului Arad.

Având printre motivele constituirii, stoparea centralizării şi subminării dezvoltării economice şi universitare pe care desfiinţarea judeţului o aduce arădenilor, CSJA trece la implementarea unor acţiuni imediate de consultare publică şi presiune asupra factorilor de decizie.

Acţiuni

  • Iniţierea unui Referendum judeţean privind Desfiinţarea Judeţului Arad
  • Trimiterea unor scrisori deschise factorilor de decizie PDL-UDMR (preşedinţi de filiale locale,primari,viceprimari,preşedinte Consiliu Judeţean,prefect) prin care sunt invitaţi să-şi exprime public poziţia faţă de desfiinţarea Aradului.
  • Masă rotundă la care vor lua parte personalităţi de cultură şi istorie ale Aradului, reprezentanţi ai societăţii civile precum şi toţi membrii spectrului partidelor politice (inclusiv PDL-UDMR).
  • Organizarea unor acţiuni de protest şi pichetare a instituţiilor ce sprijină desfiinţarea judeţului.
  • Adresarea de petiţii şi scrisori instituţiilor Uniunii Europene (Comitetul Regiunilor, Comisia Europeană etc.)
  • Posibilitatea înfiinţării, la nivel naţional, al "Ligii Judeţelor Abuziv Desfiinţate"
Foto: Florin Stana
AttachmentSize
comitetul_pentru_salvarea_judetului_arad.pdf65.48 KB
scrisoare_deschisa.pdf37.51 KB
cja-proiect_referendum.pdf59.79 KB
cja-expunere_de_motive.pdf53.62 KB