Acest site este arhivat. Toate funcționalitățile interactive sunt dezactivate.

Lupta pentru Arad continuă

Lupta pentru Arad continuă

Mişcarea Arădeană a luat parte la şedinţa de Consiliu Judeţean în care s-a supus votului organizarea unui Referendum privind desfiinţarea judeţului Arad.

Conform aşteptărilor, reprezentanţii PDL nu au agreat ideea de consultare a cetăţenilor, iniţiată în Consiliu de către Cosmin Galu, vicepreşedinte al Mişcării Arădene. Mai mult chiar, Partidul Democrat Liberal a împiedicat participarea legală a societăţii la actul decizional, interzicând dreptul cetăţeanului Claudiu Cristea de a adresa un cuvânt în chestiunea Referendumului.

Toate aceste blocaje şi intimidări ale reprezentanţilor puterii nu au niciun rezultat asupra demersurilor noastre. Vom ataca tema falsă a lipsei de fonduri pentru un Referendum, aşa cum vom merge mai departe prin a demonstra că interesul Aradului trebuie pus deasupra intereselor de partid, clan sau gaşcă, fie că se numesc PDL sau Traian Băsescu.

Argumentul conform căruia nu există (încă) un act normativ iniţiat de preşedinte sau prim-ministru a picat însă la vot, când consilierii PDL nu au fost siguri dacă ies sau nu din ordinul lui Traian Băsescu, şi drept consecinţă s-au abţinut de a fi pro sau împotriva Aradului. Referendumul a adunat 12 voturi pentru, iar eforturile noastre pentru a da ascultare dorinţei cetăţenilor vor continua.

Lupta pentru Arad continuă